Årets betyg av mitt förstamaj tal

maj 2, 2012 4:38 e m

Så här såg det ut igår när Mikael Sundesten (ordförande i arbetarekommunen), Tommy Waidelich (riksdagsledamot), Carin Jämtin (partisekreterare), Göran/jag (ordförande för (S) i Solna enligt SvD/Kommunstyrelsensordförande i Sbg i verkligheten), Arne Öberg (oppositionsråd Solna) bestämde oss för att fira 1:a maj ihop.   

Förutom oss fem så var det 245 ytterligare deltagare i tåget. Fler än på länge, vilket var väldigt roligt. Extra glädjande var att sammanlagt 600 deltagare var i Tornparken.

Carins Jämtins eminenta tal har rescenerats på ett antal ställen, så väljer att fokusera på mitt istället.

Talets budskap:
– det går bra för välskötta kommunen Sundbyberg
– fokus är på fler i jobb
– politik handlar om att vilja (minska orättvisorna, skapa förutsättningar för alla att förverkliga sina drömmar).

Här skulle Aftonbladets proffstyckare kommit med ett omdömme som kanske skulle kunna varit så här:
 Betyg: 4 av 5, lite för lång inledning. I och för sig roligt med två inledande citat, först från Ragnar Thoursie (Sundbybergsprologen) och sedan Oscar Linnros (Ack Sundbyberg), men blev alldeles för mycket traditionellt kommunalrådsskryt. Att glömma bort slutet på Thoursies dikt var pinsamt. Ska man citera någon får man se till att kunna det man ska citera. Inte okej.

Att vara förband till partisekreteraren är aldrig lätt, men verkar som att huvudbudskapet gick fram. Två smärre missöden inträffade. Det ena vara att 1/7 av talet blåste iväg, vilket inte gjorde så mycket eftersom det redan var avverkat. Det som däremot blev ett problem var att själva ivägblåsandet ledde till att alla papper hamnade i oordning. Så när slutet av talet skulle hållas var just det pappret omöjligt att hitta. Men ovan kan du se hela Ragnars Sundbybergsprolog.