Om mig

Jag heter Jonas och är förbundschef för Hyresgästföreningen. I rollen ingår att vara huvudansvarig för Hyresgästföreningens 850 anställda tjänstemän över hela landet, däribland 9 regionchefer och 7 enhetschefer på förbundskontoret.

Jag är född i Fagersta, en liten bruksort i Västmanland. När jag var åtta år flyttade hela familjen till Helsingborg. 2002 fick jag jobb i Stockholm och flyttade då till Sundbyberg. Från början bodde jag i Lilla Alby, men sedan något år tillbaka bor jag på ”andra sidan järnvägen”, vid Sundbybergs kyrka.

Före jag blev förbundschef har jag jobbat som:

– Projektledare Försvarsmakten. Jobbade med demokratiprojekt och med att implementera det nya pedagogiska reglementet under ett år på Garnisonen i Hässleholm.

– Projektledare Forum för Samhällsbyggare. Projektet finansierades av dåvarande Industriförbundet och hade som mål att skapa mötesplatser mellan unga politiker och unga företagare.

– Chef regionala organisationen Sverige i Europa. Ansvarade för att bygga upp och leda  den regionala strukturen för JA-organisationen i Euroomröstningen 2003.

– Politisk sekreterare i Sundbyberg Stad och ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden.

– PA-konsult på Springtime. Arbetade som kommunikationsrådgivare.

– Kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg, staden som de senaste åren vuxit mest av alla landets kommuner.