Ett angrepp på demokratin

september 17, 2010 8:30 f m

Fick höra att det återigen skett ett angrepp på det demokratiska arbetet inför valet. Den här gången har någon vandaliserat Moderaternas valstuga i Rissne. Bara att beklaga, det är ett allvarligt brott som polisen prioriterar högt. Tyvärr har vandaliseringen varit ganska massiv den här valrörelsen. I princip alla Socialdemokraternas stortavlor har vandaliserats grovt, inbrott flera gånger i valstugan i Rissne och även i Hallonbergen. Trots ökad bevakning kring valet så sker detta. Om det är busstreck eller medvetna angrepp från politiska krafter är svårt att säga. Allvarligt är det i vilket fall som helst.

De materiella skadorna är en sak, det går alltid att laga och fixa igen. Det tråkiga är den energi och arbetskraft som går åt. Istället för att alla de som ideellt engagerar sig ska få göra det vi tycker är viktigt, prata med väljare, så tvingas vi hålla på med polisanmälningar och städningar. Det bidrar även till att många känner olustkänslor.

Dessutom bidrar det allmänt till att valrörelsen blir sjaskig. För det är lätt att glömma, men de allra flesta som jobbar i valet gör det på sin fritid. De gör det för att de vill ta ansvar för vår stad och oavsett parti är alla värda den allra största respekt.