Tacos för tredje gången

september 13, 2010 3:34 e m

Valrörelsen påverkar på många sätt. Det är bara 6 dagar kvar tills vallokalerna stängs. Den mesta vakna tiden går åt till att träffa väljare, för att prata om den politik vi vill ha förtroende för att fortsätta för i Sundbyberg. Från tidig morgon till sen kväll är kalendern bokad för samtal, samtal och åter samtal.

Under de veckor som gått har jag besökt alla våra valstugor, jag har haft öppna möten, deltagit i ett flertal debatter och knackat  dörr i alla våra stadsdelar. Lokalt har vi medvind och många kommer fram och önskar mig lycka till. Det är dessutom många tummar upp från människor på stan. Det känns bra. Nu är det bara några få dagar kvar, jag tänker kämpa in i kaklet. Bristen på tid har lett till att kosthållningen blivit lidande. Under de senaste dagarna har matintaget dominerats av hamburgare, korvar, pastasallader och tre dagar i  rad tacos.

Många har kommit fram och viskat att de i förra valet röstade på moderaterna lokalt, men att de ångrar sig bittert. Jag kan konstatera att de opinionsundersökningar som publiceras skiljer sig från den bild jag möter på gator och torg.