Valstuga, lite SvD intervju, valstuga, massa foton och telemarketing

september 16, 2010 9:29 e m

Bara fyra dagar kvar var första kommentaren på dagens frukostmöte med valgänget på Folkets hus. 100 timmar alltså. Det är nu det gäller, fortfarande har många väljare inte bestämt sig. En av många positiva saker med dagen är de nya opinionssiffrorna som visar att skillnaderna mellan blocken är utraderade.

Dagen i övrigt bjöd på både gott och blandat. På pluskontot kan läggas alla trevliga samtal under dagen. Bland annat med  Lina på E-strad som fick en lagom dos av politisk propaganda. Lite osäker om det ger effekt, men man ska aldrig säga aldrig. Blev dessutom intervjuad av SvD kring utmaningarna för Socialdemokraterna i Stockholmsregionen. Med tillhörande fotografering som pågick i olika Sundbybergsmiljöer under en timme. Tur jag inte är fåfäng. En artikel som publiceras efter valet och som, förhoppningsvis, kommer ha vinklingen hur det röda fästet Sundbyberg förblir rött fyra år till.

En annan höjdare var den farbror med rullator som på frågan om han hade röstat ställde motfrågan ”jag är ju en äkta gammal Sundbybergare, vad tror du jag röstat på?”. På det kan man ju bara svara en sak, ”Socialdemokraterna”. Fick rätt.

I övrigt en hel del sakupplysningssamtal kring skola, äldreomsorg och förskola. Många frågor om vår konkreta politik för ett bättre Sundbyberg. En herre som undrade över varför vi inte kan vänta på att förbättra äldreomsorgen när vi har haft makten i 80 år. På ett sätt en relevant fråga. Samtidigt är det ju ungefär som att ställa frågan varför Microsoft uppdaterar sina dataprogram. Allt kan ständigt förbättras. Det är ju därför vi jobbar politiskt. Vår äldreomsorg är i mycket bra, men bra kan alltid bli bättre. Om vi var nöjda med allting hade jag och mina kollegor inom politiken kunnat lägga tid på annat än att försöka förbättra vår stad.

Marielle Andreasson från Vänsterpartiet påpekade förövrigt i en kommentar på Facebook att det är olagligt att ha fåglar i både lägenheter och lokaler. Så alternativet att husera gässen i moderaternas lokal är ingen lösning på gässproblemet (se tidigare blogginlägg). Men vi får se vilka radikala grepp som ¨moderaterna presenterar de närmaste dagarna.