Veckans hyllning går till Verdandi Hallonbergen

april 20, 2012 8:27 f m

Enskilda människors engagemang är väldigt viktigt för att en stad ska fungera. En förening som gör stor skillnad för många människor är Verdandi. En förening med långa anor och som arbetar inom det socialpolitiska området, både som opinionsbildare och i praktisk verksamhet. I Hallonbergen bedriver Verdandi sedan 70-talet sin verksamhet som syftar till att skapa och stärka de lokala sociala nätverken.

I onsdags besökte jag Verdandis sopplunch som de har en gång i veckan i Hallonbergen. I lokalen är gammal som ung välkommen för att få en stunds social samvaro, dela nyheter och prata om viktiga saker. Föreningen bedriver bland annat språkutbildningar, skapar mötesplatser för kvinnor och ensamstående, erbjuder barn och unga fritidsaktiviteter på eftermiddagar och kvällar.

Blir väldigt glad när jag får träffa engagerade Sundbybergare i våra olika föreningar. En viktig uppgift för oss politiker är att skapa bra förutsättningar för det lokala föreningslivet. De eldsjälar som är föreningsaktiva ska kunna engagera sig under drägliga förhållanden.

Inför nästa års budget är de fyra styrande partierna överens om att vi vill göra mer för det ideella engagemanget i vår stad. Dock har vi inte konkretiserat hur, men jag tar gärna emot tips, idéer och bra exempel från andra delar av landet!

Lunchen med Verdandi kan sammanfattas med; god soppa, bra frågor och diskussioner.

Så veckans hyllning går till Verdandi Hallonbergen och alla de eldsjälar (ingen nämnd, ingen glömd) som är aktiva i föreningen.