45 dagar

juli 31, 2014 5:22 e m

20140731-172539-62739899.jpgEfter en trevlig sommar känns det härligt att komma igång igen. Mer laddad än på länge. Nu väntar 45 intensiva dagar av valrörelse.

Det här blir min andra valrörelse som kommunstyrelsensordförande. Att gå in i en valrörelse med en framgångsrik mandatperiod bakom sig känns bra. Majoritetssamarbetet (S, MP, KD och C) har hållit ihop och tagit ansvar, trots att det var många som var tveksamma om det skulle hålla. Vi har dessutom haft en god dialog med både Folkpartiet och Vänsterpartiet i många frågor.

Under mandatperioden har vi till exempel sett till att alla som söker får sommarjobb. Vi har fått Sveriges första HBT certifierade kulturverksamhet, resultaten i skolan har förbättrats. Efter flera års satsningar har nöjdheten inom äldreomsorgen kraftigt förbättrats. Vi har klarat av att erbjuda alla som söker en förskoleplats, med fortsatt goda resultat i brukarundersökningarna. Vi har vuxit mest tre år i rad och är idag fler än 43 000 Sundbybergare. Swedbank flyttade hit med 2 500 arbetsplatser. Och vi fick till en historisk överenskommelse om att gräva ned järnvägen genom Sundbyberg. Med mera. Stolt. Men inte nöjd.

För politik handlar om framtiden. Inte det som redan levererats. Som alltid är välfärdsfrågorna i fokus för oss. Barngrupperna i förskolan ska bli mindre, vi ställer upp på det nationella maxtaket på 15 barn per grupp. Med en ny skolminister kombinerat med lokala intiativ ska skolresultaten upp. Bland annat genom att locka och behålla de bästa lärarna, få fler specialpedagoger och mindre klasser. Och sedan vill vi starta en ny skola i centrala Sundbyberg. Nya äldreboenden ska byggas och träffpunkterna för våra pensionärer utvecklas.

Staden ska fortsätta utvecklas, framförallt med nya bostäder i Ursvik. Minst 3000 nya hyresrätter ska till, och tillsammans med byggföretagen ska vi bidra till billigare och smartare boendekoncept. Sundbyberg är fortsatt lånefria och har stora tillgångar, jag tänker fortsätta ta ansvar för att vi ska ha en av landets bästa kommunala ekonomier.

Allt vad vi tycker går att läsa i vårt kommunala handlingsprogram. Och under augusti och september ska jag göra mitt bästa för att ingen i Sundbyberg ska vara ovetande vad vi vill göra.