Alla hjärtans dag

februari 15, 2013 4:24 e m

Igår var det en dag som gick i kärlekens tecken.

På gymnasiet var det dagen då man kunde köpa rosor i smyg till sin hemliga kärlek. Min minnesbild var att jag hade stora buketter att släpa på varje alla hjärtans dag. Men var ju längesen nu så minnet kanske sviker.

Men med gymnasietiden i minnet gick jag glad i hågen till stadshuset. Fick inte en enda ros, däremot en kaffe med Mikael. Får vara glad för det lilla.

Däremot var det desto mer kärlek på Ängskolan som jag och Marika besökte vid lunch. Besöket inleddes med en kärleksfullt tillagad köttsoppa.

Därefter bjöd årskurs 1-3 på kärlekssånger i aulan.

20130215-161822.jpg
Vi träffade elevrådet och Friendsgruppen. Synpunkter och frågor om den dåliga tillgången på datorer kom upp. En annan fråga handlade om förändringarna i skolpengen och varför vi förbjudit avgifter i skolan.

Att förklara skolpengssystem är inte helt enkelt. Men kunde berätta att Sundbyberg tillhör de kommuner i landet som satsar mest på skolan. Vilket vi kommer fortsätta att göra.

Ängskolan är Sundbybergs största skola där det också varit många förändringar. Den ökande segregationen i skolan påverkar mer tydligt i de senare delarna, då rörligheten bland eleverna ökar.

Men några av de positiva saker som lärare och elever framförde var den fina stämningen på skolan. Det sker också många spännande utvecklingsprojekt för att förbättra resultaten.