Alla kan älska matte

oktober 11, 2012 3:07 e m

Hela mellanstadiet hatade jag matte. Jag förstod inte och tyckte att jag var värdelös på det. Sedan så fick vi en ny lärare. Istället för att ge upp när jag inte förstod, gav hon mig mer tid. Förklarade bättre. När jag förstod siffrorna, blev det roligt.
I Sundbyberg har skolan diskuterats flitigt. Det är bra – annars hade jag blivit orolig. På kommunfullmäktige i september så togs delårsbokslutet, där man ser hur det gått för kommunen under det första halvåret. Det är härlig läsning att elever i årskurs tre blir bättre i svenska, elever i årskurs nio blir bättre på matte och i årskurs fem är 79% av föräldrarna nöjda. Vi har satsat på kvällsskola för de som riskerar att inte klara sina mål, och nio av tio femteklassare tycker att de har en bra arbetsmiljö. Det går på många sätt åt rätt håll när det gäller resultaten i våra skolor. Men vi har stora utmaningar framför oss, i Sundbyberg och Sverige.

I partiledardebatten som sändes i oktober pratade utbildningsminister Jan Björklund (FP) stolt om hur han förändrat den svenska skolan. Samtidigt sjunker skolresultaten i hela Sverige. I Sundbyberg måste vi se till att det hos oss fortsätter gå åt rätt håll. Att resultaten blir bättre – trots att vi har Major Björklund som utbildningsminister. Fler elever ska ha en lärare som förklarar istället för att ge upp!