Äntligen!

augusti 25, 2013 5:33 e m

Så, äntligen, kom det. Stefan Löfvens sommartal. För er som av någon anledning inte var på plats, kommer här en sammanfattning av talet.

Solen sken och uppslutningen var god. Enligt Facebook så var alla vänner som tillhör Socialdemokraterna nöjda, medans mina moderata vänner var lite mer ljumma. Till och med kritiska skulle man kunna säga. Ungefär som efter statsministerns tal, fast tvärtom.

I stora drag innehöll talet följande (talet hittar du här):

– i sommar har problemet med skolkonkurser blivit uppenbart, nu behövs ordning och reda, därför föreslår vi en Lex JB. Utöver ordning och reda behövs det, efter sju år av försämrade skolresultat, mer av investeringar i skolan (inte mer av skattesänkningar)

– pensionärerna är viktiga, därför, avskaffa PPM och utjämna den orättvisa skatteklyftan mellan pensionärer och de som arbetar

– halvera arbetslösheten fram till 2020, fokus är på de unga, bland annat med 90-dagars garantin

– vi vill bilda en socialdemokratisk ledd regering, men tänkte låta väljarna rösta om med vilka den ska bildas.

Och så ett fint citat:

”Och Socialdemokratins främsta motståndare är inte moderaterna.  Inte centerpartiet heller, om någon tror det. Det är hopplösheten. Som författaren James Baldwin har skrivit: ”Den farligaste skapelsen i ett samhälle är en människa med inget att förlora.”