Årets löften

januari 13, 2013 4:21 e m

Årets nyårsafton firades i en annan del av Bangkok. I folkstimmet glömde jag avge några nyårslöften.

Men fick av en kollega reda på att jag har en månad på mig att avge löften. Så här kommer de.

1. Mer pang för pengarna. Sundbyberg har Sveriges största tillgångar räknat per invånare. Vi har en av landets lägsta skatter och lägger mer pengar på skola, förskola och äldreomsorg än andra kommuner. Det ska vi fortsätta göra, med ökat fokus på att förbättra kvalitén i välfärden.

2. Sundbyberg ska växa. De senaste sex åren är vi den kommun som växt mest över tid. Målet är att fortsätta växa med minst 700 – 800 nya bostäder varje år. Det innebär att Sundbyberg kommer att forsätta växa mest i landet. Det är bra, för fler invånare gör att vi kan förbättra välfärden, får ett bättre utbud av butiker och restauranger och gör att vi får mer resurser till att rusta upp våra offentliga miljöer. Och en hög byggnation innebär många första spadtag och möjlighet att köra grävmaskin. Nästa första spadtag är om två veckor när Wallenstam börjar bygga sina två hus vid Tuletorget.

3. Det ska vara enkelt att vara delaktig i Sundbyberg. Mycket har hänt, bland annat med det unika projektet Parklek 2, som innebär att alla boende i Hallonbergen och Ör kunnat engagera sig i att utveckla sin stadsdel. Medborgarförslag, medborgarbudget och ökad medborgardialog i stadsutveckling är några saker vi redan gör. Men nästa år ska vi bli än bättre på att öka alla medborgares möjlighet att vara delaktiga.

4. Sundbybergs som besöksmål ska utvecklas. Bland annat genom Marabouparken, som efter Grand Garbo är Sundbybergs mest besökta kulturinstitution. I år invigs det nya stadsbibilioteket och under våren öppnar Sundbybergs Allaktivitetshus på Sturegatan. Ett hus öppet för alla medborgare, som ska sjuda av föreställningar, möten, föreläsningar, konserter med mera. Sundbybergs shopping, restaurang- och krogliv ska bli ännu bättre.