Armar eller ben?

augusti 21, 2012 2:47 e m

Under min tid som kommunstyrelseordföranden har jag blivit intervjuad ett flertal gånger. Det är alltid utmanande. Men en av de tuffaste intervjuerna var jag med om förra veckan.

Isadora och Claudia träffade jag för en intervju förra året, då de sommarjobbade på stadens kommunikationsavdelning. I år var de tillbaka för en uppföljning. Intervju inleddes med 10 snabba frågor. Den lurigaste var om jag skulle välja utan armar eller utan ben.

Tio snabba med Jonas

Sommar/Vinter
Mc Donald´s/Pizza
Katt/Hund
Hemmakväll/Utekväll
Krogen/Fest hemma
Nattuggla/Morgonmänniska
T-Bana/Buss
Son/dotter
Singel och sökande/Singel och glad
Utan ben/Utan armar 

På frågan vad jag avskyr mest smällde jag till med svaret ”krig” och fick icke godkänt på frågan. Lyckades dock få godkänt när jag kompletterade ”krig” med ”att bli lurad”.

När jag analyserade intervjun med en vän på kvällen fick jag av honom underkänt på följande svar;

”Vad lyssnar du på för slags musik? Det mesta, Bruce Springsteen, U2, Melissa horn och Oskar Linnros är bland annat några av de artister jag lyssnar på.”

”Det mesta”, förklarade han, ”är samma sak som att erkänna att man inte har någon musiksmak och bara lyssnar på kommersiell radio.”

Personligen är jag nöjd med svaret. Tyckte jag visade på en bredd i mitt musikintresse och bara att jag kunde namnge fyra artister spontant var ett nytt rekord för mig.

Frågan om film var lite svårare. Dagen innan intervjun fastnade jag framför ”Wag the dog”. En film som Isadora och Claudia aldrig sett. Däremot fick jag klart godkänt för svaren ”Sommaren med Göran”, ”Hunger Games” och ”Lejonkungen”.

Fast gillar bara första Lejonkungen filmen, såg tvåan ihop med Emelie fem år i somras. Emelie tyckte vi kunde skippa delar av filmen för att fokusera på de bästa scenerna. Fördelen var att jag hann se Lejonkungen på 30 minuter, nackdelen var att handlingen blevlidande.

Den klassiska ”vad tar du med dig om det börjar brinna i din lägenhet” frågan fanns också med. De förvånade minerna när jag svarade ”mitt fotoalbum och mina kärleksbrev” tolkar jag som att fotoalbum och kärleksbrev tillhör en förgången tid.

Intervjun i sin helhet hittar du på Sundbyberg Stads facebooksida.