Bossen var här

maj 3, 2013 3:33 e m

I onsdags kom så Bossen äntligen till Sundbyberg.

Redan vid 7.30 gled en svart Volvo, märkt Taxi Stockholm, upp på Sturegatan. Bossen Kålle valde att mingla med fansen som tidigt hade samlat i Folkets Hus. Till mitt sällskap gled han fram flera gånger, ställde frågor och visade ett stort intresse för Sumpan.

Det spekuleras vilt kring Springsteens hemliga kravlista för att spela på Friends Arena. Kan nu avslöja att Thorwaldssons kravlista var ytterst modest. I Folkets Hus var kaffet, macka med skinka och ost framdukat för Kålle och hans följe, helt enligt LO:s så kallade ”rider”. Sällskapet, Kålle med pressekreterare, tog för sig av kaffet och smörgåsarna. Intresset var som det brukar stort från media. TV 4, SR, DI var några av de som var på plats.

Som alla 1:a maj tågade vi från Sturegatan, över Esplanaden, Fredsgatan, Tulegatan och Lekplatsvägen till slutmålet Tornparken. En entusiastisk publik mötte upp. Förband i form av Ayla Tekhari och Mikael Sundesten mötte folkets jubel. Därefter fick jag äntra scenen för att värma upp publiken inför Kålle. Ingen lätt uppgift.

Kålle visade en stor energi på scenen. Ett inspirierande och framåtsyftande tal, med skarp kritik riktad mot den idelösa och handlingsförlamade regeringen. LO framförde krav på en mer aktiv jobbpolitik, bland annat med miljardstöd till Sveriges kommuner och landsting för att öka personaltätheten i våra verksamheter. Behovet av ökat bostadsbyggande, mer investeringar i infrastruktur och aktivitet istället för passivitet var andra höjdpunkter.

Antalet applåder var många och publiken njöt i fulla drag i solen. Som avslutning blev det allsång ledd av Socialdemokraternas lokala skönsångare.

Föreställning två på Norra Bantorget var minst lika energiskt, men med en något större publik. I sitt tal inne i Stockholm passade Kålle på att nämna Sundbyberg som ett positivt exempel. Vi är ju den kommun som bygger mest i hela landet, både bostadsrätter, egnahem och hyresrätter. Han nämnde även vår unika bostadsgaranti som innebär att alla före 26 årsålder skrivna i Sundbyberg garanteras en första lägenhet.

Imorgon kväll ser jag framemot att tillsammans med några andra se Bruce Springsteen på Friends Arena. Kålle fick 5+, får återkomma med en recension av Bruce.