Breaking news: Senaste nytt från Sturegatan

mars 1, 2012 11:08 f m

Många har ställt frågor och funderat över utvecklingen i de centrala delarna av Sundbyberg. Flera butiker har stått tomma en period.
Men som ni vet händer det alltid mycket i Sundbyberg. Mycket är på gång och intresset för Sundbyberg är väldigt stort, från handlare, fastighetsägare, investerare och inte minst från folk som vill flytta hit. I tisdags hade Kommunstyrelsens exploateringsutskott möte (den församling som jobbar med stadens långsiktiga utveckling). Där fick vi en presentation av vad handlarna tycker behöver göras för att utveckla gatumiljöerna och den fysiska miljön i centrum. Från kommunens sida har vi redan öronmärkt investeringspengar som ska användas till att tillsammans med fastighetsägare och handlare utveckla staden. Finns många bra tankar och idéer som jag ser framemot att de förverkligas, tillsammans mellan kommun, fastighetsägare och handlare.

Och det finns mycket vi kan glädja oss åt vad gäller nyetableringar. Som jag tidigare har nämnt i ett blogginlägg så kommer det öppna en ny köttaffär i Coop Konsum gamla lokaler. Ovanför blir det snart en ny restaurang. På Sturegatan 33 har nu Nordea återinvigt sitt rådgivningskontor efter en tids renovering.

I före detta bokhandelslokalen öppnar en helt ny affär i Sundbyberg. Pallinis Tyger, en stor och välkänd butik som tidigare legat i Rinkeby många år. En butik som folk vallfärdat till från stora delar av Stockholm. Kommer passa bra in i vår unika och speciella mix av butiker.

Vi kan även glädjas åt att det öppnar en ny dam- och herrekiperingsbutik i gamla Madame X lokaler i hörnet Sturegatan/Esplanaden. Det är den turkiska kedjan Sarar som öppnar en ny butik. Med den etableringen förstärks även den nordvästra delen av Sturegatan. Finns dessutom många tankar och ideer kring hur Betlehemskyrkan kan utvecklas till något nytt och spännande.

Så Sundbybergs unika centrum stärks ytterligare. Och under nästa år invigs dessutom kvarteret Signalfabriken med hotell, affärer, bibliotek och restauranger. Det ser jag framemot. Det är lätt att förstå varför så många gärna handlar i Sundbyberg. När tvärbanan invigs nästa år blir det än lättare att ta sig hit för fler.