De 20 viktigaste händelserna 2013, plats 2

december 30, 2013 11:35 f m

Nu närmar vi oss slutet på min lista över viktiga händelser 2013.

2. ”Hej! Mitt namn är NN och jag ville bara säga att…”. Så inleds ganska många av de medborgarbrev som jag får varje år. Och alla brev, telefonsamtal, kommentarer på Facebook, Twitter och min blogg hamnar på andra platsen över viktiga händelser under 2013. Varje vecka är det flera Sundbybergare som hör av sig om stort och smått.

Glädjande nog är de allra flesta positiva, ofta vill de ha svar på en fråga eller två. Jag har också fått många bra tips och idéer som vi har tagit med i det politiska arbetet.

Undantagsvis är det ilska och missnöje som uttrycks. Oftast handlar det om grannar till nybyggnationer, eller någon som blivit illa bemött i någon av våra verksamheter. Många gånger är det missförstånd som går att reda ut. Ibland slutar det med att vi helt enkelt inte är överens. Alla kan ju inte tycka lika.

Men mina favoritkontakter är med människor som har nya, annorlunda och ibland lite galna idéer. Sådant som vid första anblicken verkar helt tokigt, men efter ett möte och lite diskussion visar det sig vara en briljant idé. Men som inte alltid går att förverkliga. Under mina år har det varit alltifrån nöjesparker, till stora festivaler och fantastiska idéer om nya byggnader eller verksamheter.

Och det är då man förstår att det inte är någon slump att uppfinnaren i Lorry kommer från Sundbyberg. Här har det utvecklats allt från lampor till flygplan, det tänks nytt och experimenteras.

Jag hoppas fler hör av sig. Alla synpunkter är viktiga och uppskattade. Och jag uppskattar när folk hör av sig direkt till mig så att det inte behöver spridas felaktigheter och ibland rena falsarier på stan.

20131227-124054.jpg