De 20 viktigaste händelserna, plats 5-3

december 27, 2013 6:05 e m

Nedräkningen fortsätter, de 20 viktigaste händelserna 2013. Idag plats 5 – 3.

5. Resultaten i den svenska skolan har sjunkit de senaste åren. Den nationella trenden slår igenom även lokalt. Resultaten i årskurs 1-6 är i Sundbyberg väldigt bra på de nationella proven. Men för många får inte godkänt i alla ämnen i årskurs 7-9.

Skolan är till största delen statligt styrd och reglerad, men det finns saker vi kan göra lokalt. Därför tog jag ett initiativ till att förtroendevalda, fack, profession och elever gemensamt ska bilda en grupp för att diskutera skolan. Tillsammans ska vi finna lösningar på vad vi lokalt kan göra för att förbättra våra skolors resultat.

För nu får det vara slut på käbbel och pajkastning lokalt. Skolan är viktigare än kortsiktiga politiska poäng. Vårt gemensamma mål måste vara att alla barn i Sundbyberg ska ha rätt att lyckas i skolan!

4. På min fritid är resor, kultur och konserter mina stora intressen. 2013 har varit ett bra konsertår för min del. Senast såg jag Coldplay på Apollo i London, en upplevese utöver det vanliga. Fantastiskt tryck och en oslagbar stämning.

Allt som allt hann jag med elva konserter. Det blev en blandad kompott, alltifrån Bruce Springsteen och Leonard Cohen, till Melissa Horn och Anna Ternheim.

Passenger på Fryshuset och Lars Demian på Fasching var två positiva, och för min del, nya bekantskaper live.

Värt att nämna är också bygdens son, Oskar Linnros, som uppträdde på Gröna Lund. Fullt framför scen och många bekanta ansikten från Sundbyberg på plats.

Hoppas på många bra konserter även 2014, och valseger för (S) såklart.

3. Grunden till all välfärd är en hög sysselsättning. Sedan länge har därför staden ett mål om att det ska finnas lika många arbetsplatser som bostäder i kommunen. Något som vi lyckas uppfylla med råge. Centrala Sundbyberg med omgivning är efter centrala Stockholm regionens största arbetsplatsområde, här finns nästan 30 000 arbetsplatser.

Och vi har dessutom en sak gemensamt med städer såsom London och Frankfurt – en stor dominans av arbeten i finansiell sektor. Ca 6 000 arbetsplatser återfinns från nästa år hos SEB och på Swedbanks nya huvudkontor. Att Swedbank med flera andra stora arbetsgivare väljer Sundbyberg är ett gott betyg till staden och alla våra skickliga medarbetare.

20131225-210248.jpg