Det går om man vill

augusti 27, 2012 12:00 e m

Moderaterna i Stockholm med Sten Nordin i spetsen lovade 4400 nya studentbostäder i valet 2010. Lovvärt, men det har inte hänt så mycket.  

I förra veckan, och efter två år, backar nu Sten från sitt löfte. Facit så här långt är knappa 90 som det finns konkreta planer för.

Eftersom Stockholm uppenbarligen inte vill bygga tar vi i Sundbyberg täten. Idag går vi ut och berättar om de 220 nya studentbostäderna vi ska bygga. Stockholm är 20 gånger större än Sundbyberg, vilket gör att våra planer motsvarar Stockholms löfte.

Studenter är en av de grupper som har svårast att få bostad i Stockholmsregionen. Men om vi menar allvar med att vara en kunskapsregion måste det även finnas möjlighet för studenter att faktiskt bo här.

När det gäller bostadsbristen så skyller alla på varann. Sten Nordin skyller på Reinfeldt, och Reinfeldt skyller på kommunerna. Därför känns det extra bra att vi gör något på riktigt. Det handlar om politisk vilja. Om lilla Sundbyberg kan bygga 220 studentlägenheter, och Stockholm bara 86 – då visar det vilka ambitioner Stockholm har.

Det är inte lätt, men om politiken prioriterar en fråga så går det. Politiker, tjänstemän tillsammans med olika företag arbetar nu gemensamt för att levera i frågan.

Visa lite vilja, Sten Nordin och Fredrik Reinfeldt. Om lilla Sundbyberg kan leverera, då kan ni också.