Det våras för Hallonbergen

mars 18, 2014 5:37 e m

På morgonen arrangerade Sundbybergs stad ett frukostmöte i stadshuset. Rubriken var ”Det våras för Hallonbergen”. Intresset var stort och ljusgården var vid 8.00 fullsatt, runt 80 åhörare.

Det är ingen nyhet att Sundbyberg är stekhett. Stora fastighetsägare står i kö för att etablera sig i staden. Vilket inte är så konstigt, för en av Sundbybergs största fastighetsägare är nämligen staden själva. Vårt fastighetsbestånd är värderat till mellan 13-14 miljarder, en ökning med 3 miljarder bara den senaste mandatperioden. Att äga hyresfastigheter och verksamhetslokaler är lönsamt.

AMF, Profi, CapMan och Vasakronan är fyra privata fastighetsägare i Hallonbergsområdet. Som ser långsiktigt väldigt positivt på Hallonbergens utveckling. Bland annat lyfter de fram Hallonbergens unika kvalitéer, ett centralt område i regionen med goda kommunikationer och samtidigt nära till naturen.

Och en viktig skillnad mot andra kommuner är närheten. I Sundbyberg är det lätt att komma i kontakt med kommunledningen (glädjande) och våra tjänstemän, här finns det ett driv, gott om vilja och många visioner. Helt enkelt en dynamisk och spännande miljö att verka i. Och jag håller såklart helt med!

Att staden satsar på Hallonbergen och Ör lyftes som viktiga framgångsfaktor. Ett konkret exempel är flytten av kommunhuset till Hallonbergen. Som bidrar till att fler personer rör sig i området på dagtid. Profi, som kommer bygga 300 lägenheter närmaste åren, berättade om sin vision att skapa en karaktärsbyggnad som väcker stolthet.

Hallonbergen är ett område med många kvalitéer, det är grönt, finns ett centrum och en tunnelbana med 20 000 resenärer varje dag. Det är också stadens geografiska centrum, med ett brett utbud av kulturverksamheter. Trycket har märkbart ökat, både på fler bostäder och arbetsplatser.

Med demokratiprojektet Parklek Parlament, starka investerare från fastighetsbranschen, aktiva medborgare och en aktiv kommun kommer vi kunna göra underverk. Nu när snön smält bort kan vi på allvar säga att det våras, både för Hallonbergen och för Sundbyberg.

20140318-173726.jpg