En dag i Hallonbergen

mars 23, 2013 6:05 e m

Parklek Parlament samlades idag. Är ett riktigt stort intresse för den fortsatta dialogen om hur Hallonbergen och Ör ska utvecklas. Skoj!

Under ledning av konstnär Kerstin Bergendahl och kommunens projektledare Åsa Steen rullar bollen vidare. Tillsammans med boende, byggföretag, lokala företag, föreningar och kommunala tjänstemän och förtroendevalda.

Syftet är att skapa goda dialoger, nya mötesplatser och att fånga upp det lokala engagemanget. Känns riktigt roligt.

Mycket händer nu och ännu mer är på gång.

Särskilt glädjande är att resultatet av medborgarbudgeten kommit på plats. Det kommer bli en ny aktivitetsplan, som ska vara öppen för alla och som inte är bokningsbar. Beslut är fattat och planen kommer att byggas mellan Hallonbergsskolan och parkeringen vid Lötdjögården.

Ett annat viktigt beslut är att stadshuset kommer flytta till Hallonbergen. S, MP, KD, C och V:s gemensamma beslut togs emot väldigt positivt. Ska bli spännande att på nära håll få följa utvecklingen. Jag håller inte med Moderaterna om att ett stadshus måste ligga i centrala Sundbyberg. Hallonbergen är Sundbybergs geografiska mittpunkt, vilket gör det till en bra plats för ett stadshus.

En annan viktig fråga för Hallonbergsborna är Toppstugan. Även där pågår arbetet och ska bli spännande att få följa hur det utvecklas.

Hallonbergen och Ör är två bra områden. Det känns vilket enormt engagemang som finns bland de boende. Kommer bli bra det här!

20130323-171558.jpg