En full helg

februari 14, 2012 4:23 e m

I helgen hade vi den årliga överläggningen med kommunala gruppen i Sundbyberg. I den sitter alla socialdemokratiskt förtroendevalda i kommunen, vilket är ett 60-tal. Som vanligt är det svårt att samla alla på en gång, men vi var ett 30-tal som tillbringade ett dygn ihop på Bommersvik.

Bommersvik är ju i sig en fantastisk plats att vara på som socialdemokratisk politiker. Få platser är så historiskt laddade som just Bommersvik, med sin stora betydelse som mötesplats för såväl unga som äldre socialdemokrater. Där har alla socialdemokratiska statsministrar förberett sig inför viktiga debatter, toppmöten mellan tunga socialdemokrater skett och framförallt är Bommers för oss gamla SSUare minnen från vecko- och helgkurser om stort och smått. Många nya kompisar har jag träffar där.

På programmet stod diskussioner om hur vi ska utveckla vår politik, skrivarpass och på söndagen fokuserade vi på vilka som är de största utmaningarna de kommande åren. Bra diskussioner och många bra idéer kom fram. Den breda erfarenhet och kunskap som finns i gruppen känns bra att kunna luta sig emot i det dagliga arbetet som kommunalråd.

Med de goda förutsättningar Sundbyberg har (god ekonomi, stark tillväxt och en dynamisk kommunal organisation) gör oss väl rustade för att hantera våra framtida utmaningar.

Helgen avslutades med en fika inne i Stockholm.

Kan förövrigt varna för ett starkt beroendeframkallande spel på Iphonen – Temple Run…