En kulturresa i förorten

mars 4, 2014 2:03 e m

Ibland finns det anledning att lämna Sundbyberg och besöka någon av våra närförorter. Förra veckan erbjöd till extra många bra anledningar till besök på kultur- och nöjesetablissemang av olika typ. 

Började veckan med en afterwork på relativt nyöppnade Scandic Grand Central, ett inredningsmässigt klassiskt (men nybyggt) stadshotell välplacerat mitt i Stockholm på Vasagatan. Trevligt värre, där det oftast underhålls med live DJ. Nästan lika trevligt som Story Hotell i Sundbyberg.

Tisdagen bjöd på konsert med Sundbybergssonen Oskar Linnros på anrika Berns. Avslutningsföreställningen, där bland annat Timbuktu deltog. En riktig höjdare, om någon nu trodde något annat. Med vårt nya allaktivitetshus på Sturegatan stärker Sundbyberg sin profil inom nöjesvärlden. Där kommer finnas plats för större och mindre eventsm konserter, föreställningar och förhoppningsvis även digitalbio. Så Oskar kan hålla sig på hemmaplan i framtiden.

Även onsdagskvällen bjöd på kulturella inslag. Eller iallafall fullgjorde jag mitt uppdrag i en viktig bärare av det ideella kulturlivet, nämligen ABF. Mötet ägde rum i Upplands Väsby. Avslutade därefter kvällen med ett pass på en av stadens nya mötesplatser, nämligen SATS Signalfabriken.

Torsdagen tillbringades i en källare i Gamla Stan. Närmare bestämt med ett besök på klassiska Gyllene Freden. En smarrig middag avnjöts, som ledde till behov av ytterligare ett träningspass på fredagen.

Fredag besöktes ännu en kulturinstitution, den här gången i form av restaurang Tennstopet på Odenplan. Biff Rydberg blev fredagens måltid, uppföljd av intressanta diskussioner i den klassiska gamla bardelen, som sägs vara ett tillhåll för journalister. En trevlig kväll som avslutades med att vi hjälpte till att stänga stället (bara för kvällen dock).

DN:s första nyhet på lördagsmorgonen, Socialdemokraterna är tio procent större än Moderaterna enligt SIFO, blev en bra start på helgen. Tillsammans med MP och V är vi 16 procent större än resterna av Alliansen, eller det som Reinfeldt tidigare kallade för ”det enda regeringsalternativet”. Men det var då det. Medvinden märktes tydligt när vi, ett tiotal socialdemokrater, samlades för att samtala med Sundbybergare på Stationsgatan. Glädjande nog är många nöjda med hur vi tillsammans med våra samarbetspartier utvecklar staden.

Avslutade kvällen med bio på historisk filmmark, nämligen på Filmstaden i Råsunda. Vi såg filmen American Hustle. Lång, tidvis rolig men tror jag lyckades somna en kvart i mitten. Men det gjorde inte så mycket för helhetsintrycket. Veckan avslutades med en trevlig brunch på söndagen, tillsammans med riktigt goda vänner på Stallmästaregården i Hagaparken. Kan ju inte bli bättre.