En lördag i Sundbyberg

januari 27, 2013 1:13 e m

Sundbybergs främsta besöksmål heter Grand Garbo. Vårt näst mest besökta, med en delvis annan målgrupp, är Marabouparkens konsthall.

Extra trångt i kön till Grand Garbo brukar det bli när det är lönehelg. Men igår var den längsta kön till Sundbybergs stadsbibliotek, som jag skrev om igår.

Efter invigningen tog jag, Helene och Sofie en fika på Stadsmissionens kafé. Sofie skulle göra långkok, så följde med till Sundbybergs Kötthall för att ge lite tips i kryddhandlandet. Kötthallen kan stoltsera med Stockholms största köttdisk, ett enormt utbud där det går att hitta det mesta.

På kvällen bestämde jag och Kristofer mig för att ta en (ok, två kanske) öl på stan. Vi började på Nybergs Bar & Deli. För att sedan gå till O’Learys för ett besök på rockklubben Hellbar.

Eftersom både jag och min brors musikalitet kan sammanfattas i ordet ’tondöva’ undviker jag att recensera musik och framträdanden. Däremot är jag väldigt imponerad över Hanna Jansson med kollegors jobb. Hanna är en av många eldsjälar som gör Sundbybergs kulturliv levande.

20130127-120239.jpg
Kan även lägga till att på biblioteket träffade jag två av Sundbybergs lokala konstnärer, en före detta kulturminister, en avundsjuk Stockholmare, och på Nybergs en zumbadansare. Sundbybergs lokala kultur-, fritids- och nöjesliv är något att vara stolt över. Och som drivet av många eldsjälar ständigt förbättras.