En ny hobby

maj 23, 2013 10:55 f m

Har länge funderat på att skaffa mig en hobby. Efter lite om och men hittade jag ett lämpligt engagemang. Sekreterare i bostadsrättsföreningen! Sitta på möten och skriva protokoll, kan det bli bättre?

Apropå möten, en mötesform som är gravt underskattat är telefonmöten. Med mikrofonen avstängd kan du både delta OCH få en massa saker gjorda. Suveränt speciellt på morgonen.

Men telefoner i all ära, träffa folk IRL är också trevligt. Igår förmiddag hade jag glädjen att träffa en engagerad förälder i Duvbo, som hade många frågor om Duvboskolans utbyggnad. Ett bra samtal, där många frågetecken kunde redas ut. Därefter möte med en ordförande för en bostadsrättsförening i Rissne. Det mötet slutade med att vi blev överens om att gemensamt arrangera ett öppet möte för att berätta om allt som är på gång i stadsdelen.

Eftermiddagen tillbringade jag i Hallonbergen Centrum. Få stadsdelscentrum är så levande som Hallonbergen. Det är alltid fullt med folk där, i olika åldrar. Hade många givande samtal och fick med mig flera bra idéer.

Passade även på att titta in till Park Lek Parlament. Intressant att få följa arbetet. Många boende är engagerade i arbetet. Men för att nå framgång krävs att även vi som förtroendevalda lyssnar och tar till oss.

20130523-162820.jpg
Dagen avslutades med valledningsmöte och därefter ett välbesökt medlemsmöte i Folkets hus. På agendan fanns kommunens rambudget och rapport från de lokala politiska arbetsgrupperna.

Avslutade dagen med att tappa min IPhone i marken. Har därmed fått ett ganska vackert splittmönster på telefonens baksida.