En speciell dag

februari 14, 2014 4:38 e m

Vissa dagar är lite mer speciella än andra. Speciellt dagar som går i kärlekens tecken.

Dagen till ära var det gula byxor på. Vilket föranledde stor förvirring i vissa kretsar, är det verkligen redan påsk? Men lät inte den lilla detaljen hindra mig.

Morgonen inleddes med introduktion för nyanställda. Varje år rekryterar staden cirka 250 personer, och fler blir det i framtiden. Dels beroende på tillväxten men också för att många medarbetare går i pension. Det är alltid lika trevligt med nya ansikten. Jag och stadsdirektören bidrag brukar vara att berätta om rollfördelningen mellan förtroendevalda och tjänstemän. Kan det bli hetare? Dessutom berättar vi om Sundbyberg historia, drar roliga Göteborgsvitsar och förtydligar de förväntningar vi har på våra anställda.

Dagens stora överraskning innehöll dock livemusik, ballonger och, kanske det mest festliga, tal. Efter flera veckors planerande så var det nämligen äntligen dags för invigning av stadshuset. Klockan 15.00 slogs dörrarna upp och under några timmar var det fullt med medborgare på plats. Under loppet av tre timmar åts det över 1 000 våfflor, många lärde sig mer om alla våra verksamheter, de fick se dans och lyssna på musik och, såklart, mingla med ett gäng glada politiker.

Själva ceremonin förrättades av mig och stadsdirektören, tillsammans med personal på varje våning genomfördes ett ballongregn. Och det är verkligen då som vi lever efter vår devis, ”där staden är som bäst”. Så mycket glädje, engagemang är det få städer som kan uppbringa. En helt otroligt god och kärleksfull stämning präglade dagen! Tack till alla inblandade!

Men det var igår det.