Ett litet tips

juli 13, 2013 1:30 e m

För er som slösurfar rundor på jakt efter några tips om serier att titta på har ni kommit rätt. Iallafall om ni tycker det är spännande med amerikansk politik.

Började för några veckor sedan titta på House of cards, en samproduktion mellan HBO och Netflix.

Spelplatsen är den amerikanska kongressen. I serien får vi följa Francis Underwood, som är så kallad Majority Whip. Hans uppdrag är att få majoritet för Demokraterna. Du får följa det cyniska spelet bakom kulisserna. Samspelet med media, där Zoe Barnes som ung journalist, deltar i spelet på sitt sätt.

Den amerikanska mansdominerade politiken porträtteras intressant. Alla är offer, och individerna deltar på olika sätt i ett komplext spel om makt och åsikter. Zoe genom att naivt påverkas och dras med i Francis och maktens politiska tankar. Francis fru Claire som försakar sin egen karriär och möjligen sina egna politiska åsikter och mål. Hon använder organisationen som hon leder på ett sätt som inte alltid gynnar syftet.

En cynisk betraktelse i makt och politik, som sätter fingret på det farliga när politik enbart blir ett spel.

Ett intressant drama, som innehåller lagoma portioner drama, kärlek, hat och svek. Första säsongen är väl värd att se, längtar redan efter andra säsongen.

20130708-203231.jpg