Ett urspårat tippe tippande

december 13, 2013 5:18 e m

Nu börjar julen sakta men säkert göra sig påmind. Tecknen på att tomten snart kommer blir fler och fler.

Till exempel snöade det i början på veckan. Tyvärr för julstämningen men lyckligtvis för snöröjningsbudgeten så smälte den bort efter ett dygn. Men förhoppningsvis kommer det mer snö, dock helst på det nya budgetåret.

Ett annat säkert jultecken är den årliga julmarknaden. Igår klockan 16.00 fick jag tillsammans med tomten och hans fru inviga marknaden från stora scenen. Julmarknaden är en fantastiskt fin tradition som Lions och köpstråk Sundbyberg förvaltat och utvecklat under 50 år. Alla butiker och restauranger var öppna extra länge, knallarna var på plats, korv såldes, det bjöds på musikunderhållning och såklart var de politiska partierna där. Lite kallt, men alla positiva samtal värmer.

Idag är det lucia, även det ett tecken så gott som något. Speciellt med dagen är att vi idag flyttar kommunhuset till Hallonbergen så ingen mer än flyttgubbarna fick vara på jobbet.

Istället var jag på ledarforum och lyssnade på stadens arbete med vårt arbetsgivarvarumärke. Mycket imponerad, stolt och glad över Sundbyberg och det fantastiska arbete som görs. Glädjande nog har staden ett gott rykte och många goda ambassadörer. Trots hård konkurrens från andra kommuner klarar vi av att rekrytera kompetent personal.

I pausen bjöds vi på ett luciatåg bestående av 3-5 åringar från Ursvik. Tåget kom springandes runt hörnet med tre tomtar i täten. Därefter tornade sig en blandning av tärnor, tomtetärnor, stjärntomtegossar, någon enstaka pepparkakshen och nästan längst bak en lucia upp.

I rasande takt bjöds vi på gamla klassiker såsom ”Santa Lucia”, ”Tipp-tapp-tippe-tippe-tapp” låten med flera. Just under ”tippe-tapp” utbröt en oväntad brottningsmatch ut mellan en tomte och en tärntomte i främsta ledet. Som rådigt avstyrdes av en lärare. Misstänker att det var lite för våldsamt Tippe-tippande som provocerade igång tärntomten. Men allt löste sig.

Som avslutning på förmiddagen delade jag och stadsdirektören ut priset till Årets chef (grattis Petri) och till årets arbetsplats (grattis projektenheten).

Imorgon är det dags för invigning av Allaktivitetshuset. Ska bli skoj! Hoppas vi ses där, klockan 12-15.00.

20131213-171049.jpg