Fem bra grejer

juni 3, 2014 3:58 e m

Här kommer topplistan det pratas om. De fem bästa grejerna som hände i Sundbyberg i maj!

Den femte bästa grejen i m20140603-153427-56067015.jpgaj- S största parti
Glädjande att vi enomför en bra lokal kampanj, går fram och fortsätter vara största parti i EU-valet lokalt.

Den fjärde bästa grejen i maj – att välkomna Swedbanks nya huvudkontor
Det nya huvudkontoret ligger på Landsvägen, stort som fyra Hötorgsskrapor. Men det bästa är ändå att det innebär yttterligare 2500-2800 nya arbetsplatser i Sundbyberg. En fantastisk framgång och en bekräftelse på vårt goda arbete. På elva månader lyckades vi dessutom leverera detaljplanen för bygget, ett bevis för Sundbybergs fantastiska lagarbete. Som present överräcktes en ek.


Tredje bästa grejen i maj – parklek parlaments avslutning (och fortsättning)

Efter flera år av dialoger var det då dags för avslutning, och samtidigt, nästa steg i Park Lek Parlament. Det har diskuterats, stötts och blötts, ritats och mätts. Resultatet så här långt, en ny fritidsgård är på gång, Toppstugan ska återuppbyggas, och tre detalplaner har påbörjats. Men viktigast är kanske alla nya kontakter och sociala nätverk. Arbetet avslutades som sig bör med fest och dans uppe vid den kommande Toppstugan. Dialogerna fortsätter, med stöd av ett särskilt kansli för den fortsatta utvecklingen av Hallonbergen och Ör.

Näst bäst i maj var nummer 43 000
I maj kunde jag välkomna Sundbybergare nummer 43 000 till staden. Det gjordes passande nog när staden är som allra bäst, nämligen i folkvimlet under vårmarknaden. Diplom, blommor och Sundbybergslitteratur fick nummer 43 000, som egentligen heter Ulrika Faxling. Som trivs alldeles utmärkt i sin nya stad.

Men bäst är såklart att förskolan och skolan alltid kommer först i Sundbyberg
Sundbybergs goda tillväxt ger oss möjlighet till att investera ännu mer i våra förskolor och skolor. Därför känns det bra att vi tillför vardera fem miljoner till skolan och förskolan till hösten. Vilket blir 10 miljoner för helåret 2015. Pengarna riktas till att anställa fler pedagoger där behoven är som störst. För i Sundbyberg ska alltid barnen komma först