Förhandling pågår och lite Bällstahof på det

november 2, 2015 5:15 e m

bällstahofI skrivande stund är det fortfarande så att S, Kd och V tar ansvar för staden utifrån vårt minoritetssamarbete med 24 mandat i fullmäktige mot samarbetet mellan C, M och Mp med 23 sina mandat.

Förhandlingar pågår fortfarande.

Men det är inte det enda som sker. I torsdags fick jag glädjen att tillsammans med äldreminister Åsa Regnér, Maria Bohman (KD) och Karing Holmberg (S) inviga Bällstahof, ett nytt äldreboende i centrala Sundbyberg. Det var god stämning, trevlig underhållning och eventet avslutades med gemensam bandklippning. Bällstahof har goda förutsättningar att bli en härlig miljö för äldre sundbybergare. Det är sammanlagt 55 nya lägenheter varav 6 stycken är särskilt tillägnade finländska sundbybergare. De har personal som talar finska och det bästa av allt, en bastu. All mat lagas på plats och direkt i anslutning till boendet finns bällstahof2det en träffpunkt. I den budget vi fattade beslut om i KS för en dryg vecka sedan använder vi dessutom en del av det ökade ekonomiska utrymmet till ytterligare förstärkningar av äldreomsorgen.

Det finns mycket som kan, som måste, bli ännu bättre i Sundbyberg. Men också mycket att vara stolta över – tillsammans. Sundbybergs snabba utveckling har genomförts i brett samförstånd och nära samarbete över blockgränserna.

Och för mig har det varit naturligt, kommunalpolitik handlar om att lösa konkreta problem och då är jag personligen övertygad om att blockpolitik fördummar och förminskar. Utgångspunkten är pragmatisk och resultatet blir ju ofta bättre när flera röster hörs.

bällstahof3Fokus för alla förtroendevalda i Sundbyberg borde nu vara hur vi kan göra staden ännu bättre – inte hålla på med partipolitiska strategier och spelteorier. Jag hoppas att de pågående förhandlingarna resulterar i ett fortsatt långsiktigt, blocköverskridande samarbete för Sundbyberg.

För politik är på riktigt.