Förhandling pågår

oktober 27, 2015 12:28 e m

Sundbybergs stad har sedan valet 2014 styrts av en koalition bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna. För någon timme sedan nåddes jag av beskedet att Centerpartiet väljer att lämna vårt samarbete.

Det är tråkigt att Centern väljer att lämna. Vi har samarbetat framgångsrikt under ett år och så sent som i fredags antogs vår gemensamma budget. Vad jag upplevde som en positiv och konstruktiv process där den gemensamma grunden är en djup respekt för våra olikheter tillsammans med en vilja att ta ansvar för Sundbyberg och sundbybergarnas vardag. Jag ser framför mig att fortsätta samarbeta med alla partier som vill var med i stadens utveckling.

Eftersom jag återkommande får frågan om Kymlinge och dess framtid så tar jag tillfället i akt och konstaterar att den frågan ingår i den överenskommelse vi slöt för ett år sedan – Centern, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna tillsammans. Där säger vi att det inte ska tas fram några planer på eller inledas byggnation på Kymlinge under mandatperioden. Den överenskommelsen vi slöt då står jag fortfarande fast vid.

Sundbyberg står inför många stora utmaningar. Nu behövs det mer av stabilitet, breda överenskommelser och dialog. Jag ser fram emot detta.