Förhandlingar pågår, men vad tycker egentligen sundbybergarna?

november 11, 2015 2:45 e m

Socialdemokraterna i Sundbyberg gör ibland undersökningar genomförda av oberoende opinionsinstitut. I september genomförde vi en undersökning tillsammans med Novus.

Resultaten brukar vi använda internt för att få en känsla för hur läget i kommunen är. Med tanke på den situation som nu är har vi bestämt oss för att dela med oss av informationen. Viktigt för oss är vad medborgarna tycker om utvecklingen i Sundbyberg.

För det är onekligen mycket som händer, Sundbyberg förändras och många är nyinflyttade och har kanske en annorlunda uppfattning om staden.

utvecklingResultatet var att 67 procent av sundbybergarna tycker att utvecklingen går åt rätt håll, 14 procent åt fel håll. Det känns väldigt bra att medborgarna uppskattar den positiva utvecklingen i staden!

 

 

 

Den avgörande bekräftelsen på att medborgarna varit nöjda med utvecklingen i staden fick vi dock i samband med valet 2014, då Socialdemokraterna gick kraftigt framåt. Och även om resultatet gav en rödgrön majoritet valde vi ändå att fortsätta samarbeta med Centerpartiet och Kristdemokraterna för att undvika en återgång till den traditionella blockpolitiken. Ett beslut som dessutom gjorde att vi hamnade i minoritet, men jag är ändå övertygad om att det var helt rätt beslut. Något som även Sundbybergarna verkar tycka, i undersökningen visade det sig att sammanlagt 72 procent av medborgarna tycker att den politiska ledningen (som bestod av S,V,C och KD) sköter sitt jobb på ett bra eller mycket bra sätt.

ledning 2

Det tar jag med mig i de förhandlingar som (fortfarande) pågår. Tills vidare fortsätter Socialdemokraterna, Vänsterpariet och Kristdemokraterna ta ansvar för staden.