God fortsättning

januari 12, 2016 6:02 e m

Efter en härlignyår1 jul är jag äntligen tillbaka i Sundbyberg. Årets bästa julklapp, tavlan på bilden, pryder väggen hemma och jag och Clara har hittat till våra nya platser på IT-avdelningen.

IT-avdelningen kanske vän av ordning frågar? Efter maktskiftet i Sundbyberg fick vi flytta från vår hörna på våning 4 där den nya ledningen ville sitta. Och det visade det sig att den enda plats som fanns i huset var på våning fem, hos IT. Aldrig har jag kunnat så mycket om teknik, som dessutom fungerar över förväntan. Inget ont som inte för något gott med sig, som man brukar säga.

Annars är det skönt att lägga 2015 bakom mig. Det var ett år som började bra, med ett nytt styre bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Ett udda samarbete, men efter många och långa förhandlingar det enda alternativet som visade sig möjligt att bilda (då..). I Sundbyberg har vi ju varit vana vid att jobba blocköverskridande och dessutom i minoritet, så det kändes utmanande och spännande.

nyår2Tyvärr lämnade Centerpartiet i oktober samarbetet, tre dagar efter att vi antog vår gemensamma budget i Kommunstyrelsen. Centerpartiet meddelade oss att de lämnar klockan 10.00 på tisdagen, en kvart efteråt berättade ABC-nyheterna att det bildats ett nytt styre med Moderaterna, Miljöpartiet och Centerpartiet. Ibland, men det är verkligen undantag, så går det snabbt i politiken. Några veckors förhandlingar följde, och sedan anslöt Liberalerna och därefter följde även Kristdemokraterna – och Sundbyberg hade fått en ny majoritet bestående av M/MP/L/C/KD. En mindre lyckad avslutning på det politiska 2015 för min del.

Desto mer lyckat var det privat, där jag tillbringade några vilsamma dagar i Helsingborg för att därefter fira in det nya året på en strand i Miami. Där åt jag förövrigt världens bästa hamburgare och råkade någon dag senare beställa världens största drink. Att grundlägga året med rejäl amerikansk husmanskost, såsom våfflor med kycklingvingar, eller våfflor med banan och choklad, gör det lite lättare att motivera årets rivstart vad gäller träning.

Så, vilka nyårslöften lyckades jag då avge? Egentligen bara tre:

1. Fortsätta träna

2. Fortsätta bidra till att Stockholm ska vara en spännande och dynamisk region

3. Lära mig en massa nya saker

Med de löftena i bakhuvudet känns det självklart att 2016 blir ett spännande år. På många sätt.