Gott nytt år och plats 1

december 31, 2013 12:45 e m

Så var det då bara en plats kvar på listan över viktiga händelser 2013.

1. Det är alltid svårt att värdera ett händelserikt år som 2013. Men en sak är jag extra glad och stolt över med året som gått. Och det är vårt unika handslag för att Sundbyberg ska bli tillgängligt för alla. Handslaget undertecknades med ett antal föreningar för personer med funktionsnedsättning. Där vi, som stad, åtar oss att tillsammans med dem jobba för att Sundbyberg ska vara till för alla.

I grunden är det en fråga om värderingar. Det är en självklarhet att Sundbyberg ska vara en öppen stad, till för alla som bor och vill bo här. Det gäller både i våra verksamheter och i den fysiska miljön.

Det var också därför extra roligt att Yvonne Björkman, en av de som aktivt arbetar och har arbetat med de här frågorna under lång tid, blev årets Sundbybergare 2013.

I att Sundbyberg ska vara en stad för alla ingår såklart också vårt jämställdhetsarbete. I våra förskolor arbetas det med normkritik som en ordinarie del av verksamheten. Vi har HBTQ certifierat Hallonbergens bibliotek och ungdomsverksamheten Aggregat. Att Sundbyberg ska vara en jämställd stad genomsyrar det mesta vi gör. Vi har kommit en bit på väg men mycket kvarstår. Det blir medskicket till nästa år.

Nu har jag summerat de viktigaste händelserna 2013. Ser framemot nästa år, som förhoppningsvis blir ännu ett spännande, utvecklande och bra år för Sundbyberg!

Gott Nytt År!

20131227-194425.jpg