Golf på Golfängarna – ett undantag

september 1, 2012 3:15 e m

För 100 år sedan spelades det golf på Golfängarna. Men sen dess har mycket hänt och golfspel är nu förbjudet här. Men idag gjordes ett undantag i den lokala ordningsstadgan.

Med klassiska Hickory klubbor, tweedkavajer och kepsar har ett antal entusiaster idag spelat golf på Golfängarna. Arrangemanget tillkom på initiativ från Stockholm Golfklubb. Tillsammans med Sundbyberg och Solna har en tillfällig 9-hålsbana återskapats för en dag.

För många är Golfängarna en välskött och trevlig oas. Få tänker på att spåren är tydliga från den tid som det var en golfbana. Kändes roligt att Sveriges minsta kommun till ytan än en gång kunde, dock bara för en dag, husera en golfbana.

Vi hade finbesök från grannkommunen, självaste Prins Daniel slog första bollen och även herr kommunalråd Pehr Granfalk var på plats.

Jan Jogell, kommunalråd och Michael Spira, kommunfullmäktiges förste vice ordförande, utgjorde Sundbybergs stolta lag i dagens tävling.

Själv tycker jag golf är trevligast på håll. Långt håll. Efter första slaget smög jag iväg i regnet för ett träningspass på Actic.

20120901-171521.jpg