Har du vad som krävs för att jobba som politisk sekreterare i superkommunen Sundbyberg?

juni 15, 2015 12:58 e m
 
 
Kommunalråd Sundbyberg Socialdemokraterna
Jonas Nygren (S) Kommunstyrelsens ordförande

 

Om tjänsten som politisk sekreterare

Sundbybergs stad växer så det knakar och ingen dag är den andra lik. Men även om Sundbyberg växer snabbast i landet finns fördelarna med att vara en liten organisation kvar. Det är nära till beslut och lätt att påverka, något som samtidigt kräver mycket av den som är politisk sekreterare.

Som politisk sekreterare är du i första hand ett strategiskt stöd för kommunstyrelsens ordförande, Jonas Nygren (S). I en intensiv vardag är det viktigt att du kan hålla fokus på de långsiktiga målen och ambitionerna. I din vardag ingår det att jobba nära de politiska tjänstemännen från övriga partier och kommunledningens tjänstemän. Du ska snabbt och obehindrat kunna ta fram skarpa politiska beslutsunderlag och stundtals ta befälet över olika situationer som kan uppstå i den politisk vardagen i en stad. Du kommer även ansvara för att få medialt genomslag för den förda politiken genom att synliggöra det politiska ledarskapet och finna nya nyhetsvinklar.

Kvalifikationer
Arbetet som politisk sekreterare kräver en person med ett stort intresse och engagemang för politik i allmänhet och kommunikation i synnerhet. Du är därför en van omvärldsanalytiker och är duktig på att förpacka budskap kärnfullt. Du har erfarenhet av att jobba i högt tempo och förstår vikten av att hålla deadline. Vi tror även att du har jobbat några år och är trygg i rollen, så att du erfarenhetsmässigt kan matcha kommunens tillväxttakt.

Ansökan
Skicka din ansökan till pol.sek.sbg@gmail.com senast den 29 juni.

Villkor
Tjänst om 100 procent med placering i Sundbyberg, Stockholms län. Månadslön efter kollektivavtal. Tillträde augusti/september.

Information
Kontakta kommunstyrelsens ordförande, Jonas Nygren (S), jonas.nygren@sundbyberg.se för mer information.