Hårdbevakning och fuktskador

februari 28, 2012 1:12 e m

Varje tisdag brukar jag, näringslivsrådets ordförande Siyamak Sayadian och näringslivschef Sharif Pakzad besöka något av stadens över 3 000 företag. Förra veckan besökte vi Humidus, som jobbar med avfuktning och fuktutredningar. Företaget har på bara några få år växt från att bestå av de tre grundarna till att idag ha 20 anställda, med behov av ytterligare nyanställningar. Med tanke på de allt åldrande fastighetsbestånden i regionen är fuktbranschen idag en riktig framtidsbransch. Intressanta diskussioner som vanligt om stort och smått. ´

Från avfuktning till bevakning, för den här veckan stod Rapid bevakning på tur. Vi besökte larmcentralen som är belägen i Rissne och diskuterade bland annat kamerövervakning. En fråga som ofta är aktuell med tanke på att staden alltid är remissinstans för länsstyrelsens tillgivning av nya kameror. Därför har vi på iniativ från Folkpartiet tagit fram en kameraövervakningspolicy som vi noggrant följer vid varje förfrågan.

Företagsbesöken är alltid lika inspirierande och ger en god insikt i vilka frågor som är viktiga för stadens breda näringsliv. Få kommuner kan stoltsera med en lika stor bredd på företag, inom de allra flesta branscher. Från varje besök får vi med oss nya tankar, ideer och inte sällan konkreta problem som kommunen måste arbeta med för att lösa. En nära dialog mellan kommunledning och näringsliv är grunden för vårt näringslivsarbete.

Därför arrangerar vi även ett flertal afterworks, frukostmöten och lunchmöten för företagen i staden. Senaste afterworken var mycket välbesökt, här kan du läsa mer om det mötet.