Hett värre

mars 12, 2012 10:15 f m

Det finns väldigt många rankinglistor som visar hur attraktivt Sundbyberg är. Vi hamnar ju alltid på den övre halvan och inte sällan på pallplats. Den senaste listan som uppmärksammats är den där 120 fastighetsexperter rankar de ”hetaste områdena” i Stockholm vad gäller hyrespotentialen i kommersiella fastigheter. Sundbyberg hamnar på plats 6 av 20, i hård konkurrens med flera andra attraktiva områden för kommersiella fastigheter.

Att Sundbyberg är attraktivt vet de allra flesta som bor eller verkar här redan om. Men ju fler fakta som bekräftar den här bilden är bra. Det leder till att fler vill investera här och att vi kan attrahera fler stora och medelstora arbetsgivare till staden. Sundbyberg med omnejd är idag räknat till antalet arbetsplatser det tredje största arbetsplatsområdet efter Centrala Stockholm och Kista. Med de expansionsplaner som finns, till exempel med bygget av Swedbanks nya huvudkontor med 2800 arbetsplatser, kommer vi växa förbi Kista.

Det är bra för staden och det lokala näringslivet när alltfler väljer att flytta verksamheter hit. Fler handlar på de lokala restaurangerna och butikerna, underlaget för kollektivtrafiken förbättras och det blir mer liv och rörelse även på dagtid i Sundbyberg.

En bra start på veckan att kunna konstatera att den positiva utvecklingen för staden fortsätter.