Ingen torr debatt i fullmäktige

september 25, 2012 4:13 e m

Vissa tycker att kommunala frågor är långsamma, sega och att det mest består av utredningar. Ibland kan jag hålla med. Men! Det är så för att allt ska gå rätt till. För att inte vi politiker ska kunna ljuga eller hitta på.

Igår var det kommunfullmäktige i Sundbyberg, det första inför hösten. Där diskuterade vi bland annat delårsbokslutet.
För er som inte satt klistrade vid datorn och följde det på webbsändningen kommer här en sammanfattning av när vi diskuterade delårsbokslutet.

Kommunfullmäktige öppnas.

Moderaterna börjar berättar att det regnat och att det går dåligt för Sundbyberg.
(S) säger att de kan läsa i delårsbokslutet att det inte alls går så dåligt, även om det varit en regnig sommar.
Moderaterna blir arg och säger VI VILL INTE PRATA OM REGN.
(S) redovisar några resultat ur delårsbokslutet. Till exempel att vi kan leverera förskoleplats, att ekonomin ser bra ut och att i årskurs fem har andelen nöjda föräldrar ökat med hela tio procent!
Moderaterna säger att det går dåligt för Sundbyberg. Skolan är i fritt fall, resultaten blir sämre från förra året. Ekonomin är kaos.
(S) säger att om man läser delårsbokslutet kan man se att skolresultaten på vissa områden förbättrats och på andra försämrats. Men att det över tid finns en positiv trend för våra skolresultat. Inte tillräckligt bra, men absolut inte fritt fall. Och ekonomin – det uppmärksammades nyligen att vi är Sveriges rikaste, mest välmående kommunen i Sverige.
Moderaterna är tysta och låtsas som att det regnar.