Jag lämnar inte

augusti 8, 2012 12:30 e m

Anders Johansson

Nåddes av nyheten att Anders Johansson lämnar som kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna. Anders kan se tillbaka på 10 framgångsrika år i Sigtuna.

Kommentarerna i sociala medier har inte låtit vänta på sig. Det är som Anders själv konstaterar att en politiker är som mest populär när man annonserar sin avgång. Många har lyft sin oro över att politiken nu blir fattigare när flera ’färgstarka’ politiker har lämnat, bland annat Ilija Batljan, min företrädare Helene (som finns kvar i landstinget) och Anders Lago.

Men kan lugna alla med att alla inte har lämnat. Tre ytterst kompetenta, drivande och färgstarka politiker som sitter kvar och är

värda att nämna är Anna Ljungdell i Nynäshamn, Boel Godner i Södertälje och Katarina Berggren i Botkyrka.

Sedan har några kommentarer varit att ’fler borde våga lämna’. Håller med, samtidigt som de allra flesta inte orkar sitta mer än 10 år. Så här skulle jag fritt vilja citera en stor ledare, Göran Persson. Han sade vid tillfälle att vinna ett val, det var det lätta. Det svåra är att bli återvald. Men den absolut största utmaningen är att lämna när man själv vill. Det har Anders Johansson lyckats med.

Jag kommer sakna honom i den politiska vardagen och kanske framförallt på kommunala gruppen. En fråga jag ställer mig, kommer mötena bli alldeles tysta nu? Och hur blir det med den där middagen du är skyldig mig?

I övrigt ser jag framemot att få en ny kollega i Sigtuna och att alla Andersar och en Ilija som lämnat fortsätter vara med och utveckla Socialdemokratin, i nya uppdrag och på nya sätt.