Koreansk mat, Kings ruta och ett öra

maj 14, 2013 3:48 e m

Dagen till ära tog jag på mig min blåa Lasse Berghagen kavaj. Dags för skolbesök.

Den här gången på Skvadronskolan.

Det är en charmig liten skola, som ligger i bottenvåningen på ett bostadshus i Rissne. 250 elever i årskurs F-6, och grundsärskola.

20130514-152021.jpg

Fick det stora nöjet att vara med på Skvadronskolans motsvarighet till kommunstyrelsen. Ett stort antal viktiga frågor stod på dagordningen. Ett litet axplock:

  • koreansk mat borde serveras i matsalen
  • behövs en Kings ruta till på skolgården
  • fotbollstider måste införas för fotbollsplanen så alla får tillgång till den
  • örat, som mäter av ljudnivån i matsalen, fungerar inte
  • krav ställdes på lugn musik i matsalen.

Fick även förklara vad en politiker gör. Samma sak som ni gör nu, förklarade jag pedagogiskt, men med lite andra frågor. Dock inte lika skojiga. Skulle också vilja ha en King ruta på kommunhusgården!

Förutom att träffa glada och engagerade barn så är den stora behållningen av skolbesöken att få träffa våra duktiga lärare. I Sundbyberg blir det extra tydligt att personalen är vår viktigaste resurs. Många bra och viktiga synpunkter kom fram, som jag tar med mig till det fortsatta budgetarbetet. Som vanligt oroas flera över att skolsegregationen ökar. Utvecklingen måste vända och resurserna måste riktas bättre. Bland annat genom ökad socio-ekonomisk peng.

Nu har jag och Marika besökt nästan alla våra skolor. Alla goda idéer vi fått på vägen tar vi med oss i vårt fortsatta arbete.