Lite hetare än Times Square (och Hornstull?)

oktober 16, 2013 6:31 e m

Igår fick jag möjligheten att hälsa på Folkets Hus och Parkers projekt vid Hornstull, BioRio.

Tillsammans med representanter från lokala Folkets Hus föreningen fick jag en inspirerande föredragning om Bio Rios framväxt. Katja Uneborg, föreståndare, berättade om utvecklingen från kvartersbio till en spännande kulturell mötesplats med flera ben (bio, föreställningar, bar, event m.m).

Bio Rios breda verksamhet lockar en stor publik idag, och har etablerat sig som en viktig kulturell punkt för många Stockholmare. Ett bevis för hur viktigt det är med ideellt engagemang men också en struktur som stöttas av det gemensamma.

Tyvärr blir antalet icke kommersiella mötesplatser färre och färre i Stockholm. Därför har Sundbyberg tagit initiativ till ett Allaktivitetshus, där staden fixar strukturen (=huset) men föreningar och ideellt engagerade får fixa innehållet. Några tusen kvadratmeter engagemang och möjligheter mitt i centrala Sundbyberg. Lätt att nå för hela Västerort.

Iden är simpel; alla, oavsett bakgrund och inkomst, ska kunna ta del av kultur. Men inte bara som åskådare och publik, du ska även kunna själv vara aktiv och för en stund förverkliga dina egna kulturella idéer och ambitioner.

20131017-142511.jpg