Lite tips på vägen

april 26, 2013 10:50 f m

Min vän och tidigare SSU-ordförande Niklas Nordström har blivit nominerad till kommunalråd i Luleå.

Att vara kommunalråd är ett fint, roligt och utmanande förtroendeuppdrag. Men också tufft. Det är inte några 8-5 dagar. Ständigt påpassad, med ansvar för en verksamhet som dagligen ansvarar för att det lokala samhället snurrar.

Från det du slår på kranen för att ta vatten till morgongröten, de viktiga skola/förskola/omsorgsverksamheterna, att gatorna är skottade/städade, maten till gamla och unga, att parkerna är välskötta, att nya hus byggs, för simhallen/idrottshallen och stödet till aktiviteterna där på kvällen, till att det finns vatten i toan när du spolar sista gången innan du lägger dig.

Stora som små frågor i ett högt tempo. Då gäller det att få livspusslet att funka. Har därför tre små husmorstips, som gör livet lite lättare.

1. Tuggummi får du bort från byxorna genom att frysa dem och sedan gnugga bort resterna.

2. Om linningen längst ner på byxorna släpper går det att häfta upp dem. OBS tänk på att häfta inifrån, så de inte syns så mycket! (Tack för hjälpen Ing-Marie)

3. Om du av någon anledning får en fläck på höger axel av din blåa kavaj går den ofta bort med kallt vatten med lite tvättmedel i.

Så, med dessa medskick, stort grattis Niklas!