Måndag

april 15, 2013 10:26 e m

Började måndagen med att inte träna. Hade fullt sjå med att välja byxor. Slutade med ett par svarta jeans. Som visade sig ha ett tuggummi på högra knäskålen, vilket jag upptäckte på dagens första möte.

Dagens första möte var med vice KSO och kommundirektör. Som blev kortare än vanligt beroende på den efterföljande årsstämman med Sundbybergs Stadshus AB.

Stadshus AB är vårt koncernbolag, där ingår bland annat vårt bostadsbolag, lokalbolag och infrastrukturbolag. Koncernen har en god soliditet och har tillgångar på cirka 10 miljarder, det mesta i form av bostäder.

Som enda ombud är själva stämman en snabb och enkel process. Traditionsenligt avslutas stämman med smörgåstårta och vatten i kommunens kafeteria.

Tömde postfacket och hittade tidningen ’Fastighetsnytt’ som på ett helt uppslag uppmärksammar den stundande flytten av Swedbanks huvudkontor till Sundbyberg.

Efter lunch hade jag det stora nöjet att inleda ett seminarium inom ’Fokus barn och unga’. Fokus barn och unga är en framgångsrik och uppmärksammad satsning. Syftet är att över förvaltnings- och myndighetsgränser arbeta för barn och ungas rätt till en bra uppväxt. Mycket av arbetet är förebyggande. Bland annat arrangeras kostnadsfria föreläsningar för föräldrar. En annan viktig uppgift är att öka samverkan, utbyta erfarenheter och samverkan för att tidigt fånga upp unga personer som riskerar att fara illa.

Därefter hälsade jag en delegation fackliga representanter från Uganda välkomna till staden. Sedvanliga välkomsthälsningar, en kort frågestund och därefter presentöverlämning. Från staden fick de böcker och jag fick ett armband. Bra deal!

Innan det var dags för kvällens träningspass, hann jag med möte med revisionen (som vi har årligen), möte med gruppledarna (där vi bland annat diskuterade hur vi kan utveckla beslutsforumen i kommunen och debattregler inför budget-KF) och slutligen kommunstyrelse.

Att jag slarvat med träningen blev uppenbart när träningsvärken dök upp redan i duschen. Måste skärpa mig.

Avrundade dagen med lite indisk mat i sällskap av min bror.

20130415-222318.jpg