Ny, nyare, nyast

mars 8, 2013 11:15 f m

Nu har Moderaterna varit nya i åtta år. Förstår att det inte är så lätt att vara ny. Speciellt inte när man är det så länge.

På Twitter såg jag påminnelsen om det haveri moderaterna var med om när de 2010 ’gratulerade alla kvinnor på kvinnodagen’.

På ett forum som Twitter, med väldigt medvetna deltagare lät inte reaktionen vänta på sig.

Att Moderaterna såg 8 mars som en allmän högtidsdag för att fira sin mamma eller syster var ju pinsamt i sig. Men det där med jämställdhet har ju aldrig varit en moderat paradgren. Var dock ett steg framåt att de iallafall uppmärksammar att 8 mars finns.

Men som vanligt så skylldes inlägget på en enskild medarbetare. Fast i grunden är händelsen väldigt talande för hela ’Nya’ Moderaterna som företeelse.

Här har de i hundra år gått runt och varit förankrad i en välmående borgarklass. Så ska man helt plötsligt föra en politik som gynnar alla. Iallafall i retoriken. Klart det blir förvirrat.

Men trots sin retorik är effekterna av sex år med Reinfeldt tydligt. Ingen annan regering har sänkt skatterna så mycket som denna. Klyftorna ökar, de rikaste rikare och de fattigaste har blivit fattigare.