Nya musikaliska framgångar

mars 14, 2012 2:16 e m

Ett önskemål från en icke namngiven läsare av bloggen är att jag ska skriva mer om musik och kläder (svårt att tro men sant).  Lyhörd som jag är kommer därför ett mer musik och klädfokuserat inlägg.

Arbetsdagen inleddes med näringslivsfrukost, vilket vi har varannan månad ungefär. Inbjudna är alla Sundbybergs företag, förtroendevalda och kommunala tjänstemän. Frukosten brukar vara på Marabouparken med olika tydliga teman. Dagens tema var säkerhet och trygghet. Min favoritpunkt på dessa möten är ”Kommunstyrelsens ordförande hälsar välkommen med senaste nytt från kommunen”. Klädsel –  mörkblå skjorta, grå kostym, svarta strumpor och skor.

Därefter kort diskussion om nationaldagen. Klädsel – samma som innan.

Som en stor del i mitt personliga hälsoarbete ingår besök på gymmet några dagar i veckan. Hade planerat in en lucka i schemat och gjorde ett besök. Gick i trappmaskin och därefter cyklade tre kvart. Avslutade med planlös styrketräning i olika maskiner. I samband med gymbyte ska träningen snäppas upp några steg med stöd av personlig tränare någon gång för bättre effekt är tanken. Klädsel – vita jogginskor, svarta träningsbyxor i obehagligt material, grå tröja med coolt tryck på ryggen, vattenflaska från SATS.

Eftermiddagen har fokuserats på diverse olika möten och andra kommunalrådssysslor (lösa problem, skriva på bloggen, prata i telefon och läsa papper). Klädsel, jeans, mörkblå skjorta och grå uddakavaj (klädbyte tre för dagen).

Vad gäller musik är intresset större än kunskapen. Har ju en mindre framgångsrik musikerkarriär i det okända pojkbandet ”The friends” som gjorde ETT mindre bejublat framträdande på Fredriksdals fritidsgård i Helsingborg. Därefter splittrades vi och har aldrig gjort några försök att enas igen. Min uppgift var att spela bas. Gick sådär.

Däremot har jag tillbringat några år i musikskolan för att lära mig spela blockflöjt. Min gode vän Niklas och jag tutade så gott det gick varannan vecka under något som kändes som en evighet. Tacksamheten både från min och musiklärarens sida var stor när vi slutade. Den stora behållningen var terminsfikat då vi hade köpt varsin kondisbit dammsugare och åt. Lyckat.

Men jag är inte långsint och tycker det är viktigt att alla barn får möjlighet att prova på musik och kultur. Därför är jag väldigt stolt över att vi tillskjuter 1,5 miljoner kronor till den kommunala musikskolan och Kulturcentrum för att ta bort köerna. Det ger möjlighet för ytterligare 50 barn att utvecklas. Dessutom kommer vi se över våra redan låga terminsavgifter för att se om det är möjligt att sänka dem ytterligare. Idag kostar det 850 kronor per termin att delta i musikskolan vilket är lägre än länssnittet. Om något syskon också spelar får du syskonrabatt.

Nej, nu är det dags för pubkväll med partiet. Besökare är Maria Rankka från Stockholms handelskammare.