Nya planer med Pehr och Jonas

februari 21, 2013 4:52 e m

Igår hade jag en liten födelsedagsfika i Vinterträdgården på Grand Hotell, tillsammans med Fastighetstidningen. Rubriken på fikat var ”Snabbväxarna smider nya planer”.

Inför cirka 200 fastighetsfolk fick jag och grannen från Solna, Pehr Granfalk, i 30 minuter berätta om vad som händer i våra två kommuner. Vet inte riktigt hur vi ska tolka det, men moderatorn kallade oss för ”politikens svar på Filip och Fredrik”.

Igår kom även SCB:s årliga befolkningsstatistik. Vi blev 1 254 fler Sundbybergare. En ökning med tre procent, vilket innebär att vi ännu en gång är Sveriges snabbast växande kommun.

Av dessa är 742 nyföddabarn. En liten ökning från året innan. Även det högst i landet. Att det föds många barn är roligt. Men också utmanande. På de senaste åren har vi byggt flera nya förskolor och ökat antalet platser med över 1 000 stycken. Och samtidigt höjt pedagogtätheten.

Om några år är alla dessa barn på väg in i skolan. Därför planerar vi nu för att bygga ut våra skolor. Vi investerar miljardbelopp i skolan och förskolan kommande åren.

För den som vill läsa mer går det att besöka SCB. Hittade dessutom en sida som jag gärna länkar till, Barn i stan. Med tips på bra ställen för barnfamiljer i Sundbyberg.