Ordförande Persson

juni 27, 2013 7:25 e m

Har roat mig senaste veckan med att titta på Ordförande Persson. Erik Fichtelius dokumentär om en statsman. Göran Persson alltså.

De fyra timmarna ger en spännande inblick i hur det går till att styra ett land. Och i personen Persson. Verkar vara en charmig kille. Framförallt när han berättar om sina politiska vänner, och ovänner.

Mona Sahlin är bra på att förmedla budskap men inte på att tänka. Han tycker lite synd om ’killen’ Carl Bildt. Hur han än försökte så ville Carl inte tacka ja till jobbet som generaldirektör i Luftsfartverket. Konstigt, speciellt med motiveringen, han gillar ju teknik och sådant.

Sedan är det Reinfeldt. Som uppenbarligen inte skulle duga som statsminister i Görans värld. Men nog har Reinfeldt varit framgångsrik, tyvärr med fel politik enligt mig.

Har själv bara träffat Göran Persson två gånger. Ena gången stod jag vid en vägg, hälsade artigt och var sedan tyst. Andra gången åt vi lunch. Jag fick berätta om Sundbyberg, svara på frågor om stadens ekonomi och sedan en intressant genomgång av jordbruket Torp.

Tyckte Göran var en festlig typ, måste jag säga. Och att vara statsminister i 10 år är inte lätt. Jag tycker att han är en fantastisk talare, som dessutom drev en tydlig och framgångsrik politik. Måste nog erkänna att jag saknar honom i politiken idag.

20130627-192501.jpg