På modet

december 14, 2012 3:06 e m

Igår var det julmarknad, lite kallt men mycket folk. Var en riktigt trevlig kväll, fullt med tomtar, enstaka lucior och knallar. På Nybergs torg hade staden satt upp en vedeldad bastu som var ett populärt inslag på marknaden.

Passade även på att köpa nya skor på Rieds skor på Sturegatan. Jurek och Lena hjälpte mig att välja ett par läckra mockabruna skor, lite höga runt vristren och med en gummi och skinnsula. Lite dyrare än jag tänkt mig, så blir tyvärr inga julklappar i år. Men ibland måste man unna sig något extra fint. Försäljningsargumentet att kvinnor alltid lägger märke till snygga skor underlättade beslutet.

Idag på förmiddagen hade jag finbesök i form av Helsingborgs stadsbyggnadsnämndsordförande Magnus Jälminger. Jag och Magnus satt i Helsingborgs kommunfullmäktige för tio år sedan, och även i ENTEK (stadens dåvarande utförarbolag). Våra duktiga tjänstemän Åsa, Per-Håkan och Charlotta berätta om vårt exploateringsarbete och våra stora stadsbyggnadsprojekt som för tillfället pågår. Helsingborg har 130 000 invånare och Sundbyberg 41 000, men vi bygger ungefär lika mycket, 700 – 1000 lägenheter/år. Många bra diskussioner och samtal, trots olikheterna mellan våra städer går det alltid att lära sig en massa nytt.

Ikväll ser jag framemot Socialdemokraterna i Sundbybergs årliga julfest. Brukar bli en trevlig tillställning.