Plötsligt händer det

december 17, 2012 9:43 f m

Klockan 09.30 och årets sista Styrnings- och ägarutskott och kommunstyrelsemöte avklarat. Morgonmöte 08.00 är ingen höjdare, framförallt inte när dagen avslutas med kommunfullmäktige.

Vi fattade som vanligt många kloka beslut. Bland annat om tecknandet av nytt hyresavtal för Sturegatan 10-12, där S, MP, KD, C och V vill skapa ett allaktivitets- eller föreningarnas hus. Äntligen kan vi skapa den mötesplats som idag saknas i vår stad, där föreningar, kulturgrupper och Sundbybergare kan mötas. Med plats för konserter, företställningar, seminarier och liknande. En plats som ska sjuda av liv, i tät samverkan mellan stad och föreningsliv.

Ett annat bra beslut var att vi nu går vidare med tecknandet av avtal för ett nytt kommunhus. Tanken är att vi flyttar till Hallonbergen, Fröfjärden, till Ericssons gamla lokaler. Kommer bli ett lyft, med ett nytt fräscht hus, modernare kontorslösningar och bättre tillgänglighet för alla.

Så nu är det återigen en bra dag. Imorse när klockan ringde 06.50 var det en dålig dag. Som blev ännu sämre när jag skulle ta på mig skorna för avfärd mot kommunhuset 07.43. Ritsch lät det och istället för ett par byxor hade jag helt plötsligt två byxor. Hela sömmen sprack, rakt av. Men bättre det hände hemma i hallen än i kommunstyrelserummet. Eller vad värre är, om det hade hänt på kommunfullmäktige.