Pojkdrömmar

januari 26, 2013 4:55 e m

Igår körde jag grävmaskin. Det är en viktig del av arbetet som kommunstyrelseordförande i Sveriges snabbast växande kommun. Och väldigt skoj.

Igår var det i samband med byggstarten av Wallenstams två nya 16 våningshus vid Tuletorget. I samband med bygget kommer de befintliga husen och torget att renoveras. Det blir nya butiker, restaurang och en ny förskola.

Samtidigt kommer staden bygga om och rusta Tulegatan. Med allt som händer kommer Tuletorget återigen bli en central och viktig mötesplats i Sundbyberg. Vi är många som ser framemot det.

20130126-164548.jpg
Idag, lördag, var det återigen dags för en invigning. I en stad behövs mötesplatser, som inte är kommersiella. Där det är den enskilde som står i centrum, där du gratis får tillgång till kultur i form av böcker, föreläsningar, tidningar och pyssel för de mindre barnen. En sådan mötesplats är vårt nya stadsbibliotek.

Efter flera år av planerande, så är det äntligen igång. En av de största satsningarna vi gör under den här mandatperioden. När många kommuner skär ner och sparar på bibliotek, fritidsanläggningar, och istället bygger gigantiska köpcentrum och kommersialiserar till och med biblioteken gör Sundbyberg tvärtom. Det är det som gör vår stad unik.

20130126-165026.jpg
Att biblioteket är efterlängtat var tydligt, underinvigningen var det fullsatt! Skoj!

20130126-165445.jpg