Premiärdoppet avklarat

januari 31, 2015 4:12 e m

simhall 1Idag var det då dags för invigning av vår nya simhall. Första spadtaget, eller sprängningen rättare sagt, genomfördes 2012. Två år senare kan jag konstatera att resultatet till och med blev bättre än väntat. 

Under första delen av byggtiden kunde simhallen hålla öppet, men fick stänga helt i början på sommaren och har varit stängd under sju månader. Därför var öppningen väldigt efterlängtad, simhallen är inte bara en plats för motion, utan en viktig mötesplats för olika generationer.

Invigningen bestod av en 30 minuter föreställning regisserad vår otroligt duktige danspedagog Helena Karabuda, danslärare på Kulturcentrum. Som förövrigt blev simhLL 6utsedd till årets Sundbybergare för några år sedan, tack vare sitt enorma engagemang för staden och vårt kulturliv.

Programmet symboliserade bredden på simhallens verksamhet. Bland annat bjöds på senior morgonrocksdans, stämningsfull musik och vattenbalett. Såklart framfördes även ett stort tack till alla inblandade, entreprenörer, arkitekter och såklart vår egna personal. På bilden längst ner ser ni bland annat Mikael Eljemyr (Myran), som var simhallschef när projektet började, men är numera chef för alla stadens anläggningar. En nyckelperson genom hela projektet, som fick ett särskilt tack för sina insatser.

Men simhallen är ju alla Sundbybergares egendom. Därför har det varit en självklarhet att engagera föreningslivet och samhället i stort i arbetet. Bland annat har SS04 (Solna Sundbybergs simklubb) varit en viktig medspelare. Men även pensionärsorganisationerna, bland annat är det därför som det går att att höja vattentemperaturen i bassängerna för rehabilitering och simhall3vattengymnastik.

I enlighet med målet om att bli en tillgänglig stad för alla har den nya bassängen även hiss för rullstol och höj- och sänkbar botten. Dessutom är såklart folkhälsan ett viktigt skäl till satsningen. Med dubblad kapacitet i simhallen kan vi fortsätta erbjuda alla i årskurs 2 simundervisning, varje vecka genomförs det inte mindre än 140 simlektioner. En viktig insats. Dessutom har simhallen kompletterats med en friskvårdsanläggning, vilket varit väldigt efterfrågat. Nu går det att kombinera simning med styrketräning och annan träning.

Det officiella invigningsprogrammet pågick mellan 10.30-11.30. Mitt lilla bidrag under den tiden var ett kort tal, som avslutades med ett första dopp. För allas trygghet körde jag en klassisk kanonkula. Inte så graciöst, och den efterföljande simningen föranledde ett erbjudande från SS04 att anmäla mig till deras ”Teknikkurs för vuxna”.

simhall4IMG_3897